“Ik ben zo trots dat mijn bedrijf dit doet!”


Ambities voor een echt betrokken activiteit voor het hele bedrijf? Of juist een langduriger maatschappelijk programma? Geweldig! Wij laten alle medewerkers graag stralen van trots over een project dat het bedrijf nog jaren dankbaarheid oplevert.

Niets werkt beter voor de teamspirit dan samen de handen uit de mouwen steken voor een goed doel. Steeds vaker kiezen bedrijven daarom voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Dat kan in de vorm van een personeelsuitje of een programma dat het hele jaar doorloopt.

Wij helpen je aan een passend goed doel, een geschikte activiteit, een transparante planning en een gesmeerde uitvoering.

Bijvoorbeeld: Voor een projectontwikkelaar met 250 medewerkers in veertien Europese landen organiseerde Rein PM een klusdag in een Pools weeshuis. We zorgden voor hotels, vervoer, eten & drinken en coördineerden alle activiteiten in het weeshuis. Samen stampten de teams een speeltuin, minitheater, sportveld, terras én buitenkeuken uit de grond. Met een sportwedstrijd als knallende afsluiter.

redevcopolen

Prof. dr. Lucas Meijs, hoogleraar Vrijwilligerswerk, Civil Society en Ondernemingen zegt over MBO:

“Deze investeringen in de (lokale) samenleving door een combinatie van mensen, munten, middelen, massa en media, wordt aangeduid met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, ook wel community investment. MBO maakt onderdeel uit van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en wordt gezien als de praktische, lokale invulling van MVO. MBO gaat verder dan de wettelijke verplichtingen en dient te leiden tot toegevoegde waarde voor alle partijen.

Werknemersvrijwilligerswerk is een vorm van MBO, waarbij werknemers in de tijd van de baas tijd en kennis kunnen inzetten voor een maatschappelijk doel. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: de werknemers dragen bij aan een maatschappelijk doel en doen een nuttige/inspirerende/leerzame ervaring op. Ook op organisatieniveau is er sprake van dubbele winst: MBO versterkt de maatschappelijke organisatie en draagt bij aan een goede reputatie en gemotiveerde werknemers van het bedrijf.”