Amsterdam Doet
in opdracht van de Amsterdamse Vrijwilligerscentrale en de Industrieele Grote Club

Vraag
NL Doet is ondertussen een ingeburgerd begrip. Tijdens een van de eerste versies wilde de Vrijwilligerscentrale Amsterdam een platvorm bieden waar kleine maatschappelijke initiatieven in contact konden komen met Amsterdamse bedrijven waarmee ze kunnen samenwerken.

 

Invulling
Samen met De Slinger organiseerde Rein PM een ontmoetingsevenement in de Industrieele Groote Club. Door de Industrieele Grote Club als mede-initiator te betrekken zijn bedrijven graag bereid te komen. OP basis van vooraf geinventariseerde wensen werden mensen aan elkaar voorgesteld. Daarnaast kon je workshops volgen over succesvolle samenwerking en kreeg iedere 'match' een toolkit mee om zo’n samenwerking op te starten.

 

Resultaat
Een zeer geslaagd evenement met bijzonder positieve reacties. Vooral de grotere bedrijven (ABN Amro, KLM, Reed Business) vonden het een verademing om ook eens de wat kleinere organisaties te ontmoeten. 80% van de stichtingen vond een of meerdere samenwerkingspartners. Soms voor sponsoring, maar vaker om kennis en kunde te delen.

 

[portfolio]